Hvad nu hvis vi var lige så opmærksomme på os selv, som vi er på vores heste?

Gennem mine efterhånden mange år som fysioterapeut har jeg mødt mange ryttere, der døjer med deres krop.

Ligesom enhver anden idrætsudøver er rytteren afhængig af at kroppen fungerer optimalt. Jeg har da gennem årene hjulpet ryttere. Men slet ikke som jeg kan NU med BeActivated. Det overrasker mig hver gang, hvor fuldstændig vildt det er for rytter OG hest, når kroppen arbejder indefra og ud. For hestens holdbarhed og præstationsevne er dybt afhængig af rytterens sæde.

Allerede når vi tester for kompensations mønstre, vil der sandsynligvis være nogle aha oplevelser i forhold til de udfordringer du oplever til hest- og måske også i resten af din dag.

For rytteren er sædet den vigtigste kontakt med hesten. De vigtigste muskler i sædet er hoftebøjer og baller. De er en del af zone 1 i BeActivated. Den første muskel i zone 1 er vejrtrækningsmusklen, diafragma. Den er med til at sørge for, at du er i det parasympatiske nervesystem og dermed er parat til indlæring og til at hjælpe din hest til at bevare roen.

Hele BeActivated filosofien og behandlings tilgangen er  fuldstændig enestående ifht alle, der gerne vil bruge deres krop. For rytteren der vil bruge sit sæde er den uforlignelig.

Sædet er primært bækkenet med muskler på. Jeg er udover at være BeActivater ekstremt veluddannet i at identificere og behandle diverse bækkenlåsninger. Hvis det nu skulle være kompliceret. I samspil med aktiveringen af de væsentligste muskler i sædet giver det klare ridemæssige forbedringer. 

Jeg holder også gerne workshop, hvor jeg præsenterer min version af at identificere sædet og forbedre det. Jeg kalder det ‘Bedre sæde-bedre ridning’.